Aquest mes l’Ateneu Popular de Les Corts ha celebrat que ja fa tres anys que funciona al barri gràcies a l’autogestió, l’aprenentatge, l’assemblearisme, la inquietud i l’esforç compartit entre tots seus els membres. Durant aquest temps s’ha consolidat com a plataforma d’altres entitats que doten de vida el barri. S’ha convertit en un espai de debat on, segons afirmen membres de l’Ateneu, s’ha pogut desenvolupar “l’esperit crític i generador de propostes de canvi” i ha sigut “impulsor i difusor d’alternatives que sorgeixen i que esdevenen necessàries per a la transformació social, de defensor de la cultura catalana i popular”.

PARTICIPACIÓ

Durant aquest trienni, l’espai de l’Ateneu ha esdevingut un racó d’encontre i de participació ciutadana. Per això mateix, el tercer aniversari del local del carrer Joan Gamper ha estat un esdeveniment obert a tots els veïns d’arreu del Districte. En aquest sentit, l’organització va animar a tothom a participar en aquesta celebració.

DOS DIES D’ANIVERSARI

La data escollida per a celebrar aquests pocs però replets anys de vida van ser els dies 8 i 9 de juny.

Durant dues jornades l’Ateneu va esdevenir un lloc de trobada i participació. Entre altres actes, va ser l’escenari de presentació del llibre Vivir en Deudocracia amb Eulàlia Reguant, coautora del llibre, i la Plataforma Ciutadana per l’Auditoria del Deute. L’obra, és un repàs analista i crític del context de crisi actual, amb el deute públic i privat com a principals protagonistes, des dels orígens dels mateixos fins a les seves més crues conseqüències.

La segona jornada va tenir lloc a la Plaça de Can Rosés on es va fer una exposició dels cartells de l’Ateneu de Les Corts, que han servit durant aquests tres anys per a anunciar els actes que s’hi han organitzat.

Posteriorment la Cooperativa de consum ecològic La Datzira que ofereix els seus productes en cistelles setmanals a diversos membres de l’Ateneu, va fer una xerrada sobre el model de consum cooperatiu i els avantatges que apareixen en eliminar intermediaris entre productor i consumidor. La festa d’aniversari va concloure amb un sopar a base de pintxos amb els productes de la mateixa cooperativa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram