Foto de família amb tots els guardonats. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va entregar la setmana passada les Medalles d’Honor de Barcelona, que reconeixen aquelles persones i entitats a qui el consistori reconeix el seu paper en el foment d’una consciència ciutadana i una convivència millor a la ciutat. En el cas del districte els guardons van anar a parar a l’Escola Moragas i a l’Associació Taller Ocupacional Ariadna.

A l’Escola Moragas se li va reconèixer el seu treball en favor de les persones amb discapacitats psíquiques, a través de l’educació dels nens i adolescents i el suport a les seves famílies. En el cas del Taller Ocupacional Ariadna, el guardó va ser per la seva tasca en favor de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i el foment del benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i de les seves famílies.

Durant l’entrega dels guardons, l’alcaldessa Ada Colau va destacar que les persones i entitats guardonades es distingeixen per la seva “contribució al desenvolupament civil, social i cultural de la ciutat”. L’alcaldessa també va assegurar que la seva tasca “contribueix a eixamplar la virtut cívica de la nostra ciutat al posar en el centre de la vostra actuació valors tant necessaris com la llibertat, la igualtat, la solidaritat, la defensa de la diversitat, el respecte mutu i la cultura de la cura, la pau i el diàleg”.

DOS REFERENTS
L’Escola Moragas i el Taller Ocupacional Ariadna són dos referents del districte. L’escola va ser fundada el 1940 pel Doctor Jeroni de Moragas, psiquiatre d’infants i catedràtic de pedagogia de la Universitat de Barcelona. El seu objectiu, tal com expliquen des del centre, és “millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats psíquiques”.

Pel que fa al Taller Ocupacional Ariadna, va ser creada a la dècada dels 60 per Conchita Martínez Tudó i el 2004 va ser declarada d’Utilitat Pública pel govern de l’Estat. Des del 1994 la seva gestió va a càrrec de l’Associació Ariadna.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram