Investigadors de l’Hospital Vall d’Hebron han aconseguit seqüenciar el genoma complet de dues soques del virus SARS-CoV-2 de dos pacients. Això permetrà comparar les seqüències entre diferents poblacions i països per veure com el virus va canviant a mesura que s’estén entre la població.

Des de l’hospital han explicat que es tractava d’un projecte que havia de tenir un any de durada però que l’acceleració feta a causa de la pandèmia ha permès que en 15 dies el grup d’investigació en Malalties Hepàtiques de la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR) i la Unitat de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia ha pogut fer aquest gran pas endavant.

El cap del Servei de Microbiologia de Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola, ha afirmat que “en un temps rècord i únicament amb mitjans propis hem aconseguit posar a punt la metodologia de seqüenciació massiva per obtenir el genoma complet del virus i a partir d’ara poder-ho fer a més pacients”. La seqüenciació del genoma del virus ajudarà a saber perquè hi ha malalts que responen millor o pitjor al virus.