La Generalitat està preparant un nou pla per a les residències. Foto: Blanca Blay / ACN

Les residències de gent gran han denunciat que no tenen instruccions concretes de la Generalitat per encarar el retorn progressiu a la normalitat. Els seus responsables avisen que hi ha desconcert sobre els protocols que cal seguir per tenir garantida la màxima seguretat.

De fet, dijous passat les residències esperaven rebre instruccions concretes per part del Govern sobre com els afecta la nova etapa de represa però no se’ls va comunicar res. Des de la conselleria de Salut, segons va explicar TV3, han dit que de moment cal seguir la normativa de la fase 3 de la desescalada. Això, per exemple, implica una limitació de les visites familiars.

La situació ha provocat que l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) hagi demanat que es flexibilitzi la normativa per tal que els familiars puguin veure més assíduament els avis. L’ACRA, al mateix temps, fa un crit d’alerta perquè amb el retorn a la normalitat no es repeteixi la situació que es va viure en moltes residències durant el pic de la pandèmia del coronavirus.

Està previst que aquesta setmana la Generalitat presenti el pla específic que s’està preparant per a les residències i que, en cas de rebrots, permeti tenir la situació controlada.