L’empresa ja havia fet una part de les obres, com es veu amb la xemeneia. Foto cedida

L’Ajuntament ha suspès durant un any les llicències d’obra i activitat de les cuines fantasma. El consistori ho ha decidit amb l’objectiu d’evitar que proliferin de manera descontrolada aquest tipus de negocis i d’elaborar una nova normativa que els reguli. D’aquesta manera, el projecte de la macrocuina de les Corts, situada al carrer Felipe de Paz al costat del parc de Can Bacardí queda frenat, més enllà del fet que ja tenia les obres aturades.

Des de feia uns mesos, veïns de la zona havien mostrat la seva oposició frontal a la construcció d’aquesta cuina fantasma després d’assabentar-se de l’inici d’unes obres que havien de servir per construir un total de 40 cuines. L’Associació de Veïns Camp Nou es va mobilitzar de seguida contra el projecte, per considerar que es tracta d’un tipus de negoci que no és compatible amb un barri residencial, i a principis de febrer el Districte va fer aturar les obres després d’una inspecció on es va comprovar que s’estaven fent unes obres per les quals no hi havia permís. De fet, ara com ara està a mig fer una xemeneia molt alta que queda just al costat d’un edifici contigu.

Més enllà de la suspensió de llicències, des de l’Associació de Veïns Camp Nou tenen clar que seguiran lluitant perquè el projecte no tiri endavant. “Aquest tipus de negoci s’hauria de fer en un polígon, mai en un barri residencial”, afirma Anna Ramon, la presidenta de l’entitat veïnal.