L’Ajuntament ha eliminat alguns carrils de circularia. Foto: Ajuntament

Foment del Treball ha fet públic un comunicat on assegura que la política de l’Ajuntament sobre mobilitat “constitueix un obstacle per a la recuperació econòmica”. La patronal creu que les noves mesures aprovades pel consistori “imposen càrregues addicionals” a molts treballadors i acusa el govern de Colau de causar “problemes” i de no aportar solucions.

Des de Foment consideren que actualment hi ha un “risc de col·lapse” del trànsit que pot afectar el conjunt de l’àrea metropolitana en els pròxims dies. L’entitat alerta que “la nova política de mobilitat en cap cas pot passar per ofegar la mobilitat privada”. Per aquest motiu demana aturar el nou pla de mobilitat i que es convoqui amb urgència els agents socials i econòmics.

Al llarg del manifest les crítiques contundents cap al consistori són constants. “El que cal és més seny, pragmatisme i sentit comú, i menys oportunisme”, afirmen des de Foment. En aquesta línia, el text recorda que el vehicle privat i compartit “tindrà un paper bàsic en la ciutat a conseqüència dels requeriments i limitacions de la mobilitat per la Cobvid-19”.