La cultura popular té un protagonisme destacat a la Festa Major de les Corts. Foto: Districte

Per als cortsencs, l’arribada de la tardor no suposa només la tornada a l’escola, a la feina o a la rutina diària. Suposa quelcom més. És el compte enrere per gaudir de la Festa Major, del seu caliu i de la seva alegria comunitària. I és que del 3 al 12 d’octubre, les Corts s’omplirà de concursos, música, circ, teatre, tradició i, per sobre de tot, germanor i festa.

La Festa Major de les Corts d’enguany comptarà amb 207 activitats diferents i amb la implicació de prop de 60 entitats del districte. A més, la celebració reservarà un espai a la tradició i cultura catalana amb el correfoc, que donarà el tret de sortida simbòlic a la festa el 4 d’octubre, o el matí casteller, que clourà diumenge dia 12 amb una actuació castellera que promet emocions i rècords, tal com ja va succeir l’any passat amb la bona jornada dels Castellers de Sants.

La festa comptarà enguany amb el músic Eduard Iniesta com a pregoner, un personatge molt lligat al districte de les Corts que intentarà posar un toc de màgia i alegria a la festa grossa cortsenca diumenge 5 d’octubre al migdia.

UNA FESTA INCLUSIVA
La gran celebració de les Corts tornarà a servir com a aparador de les diverses activitats i experiències que sorgeixen al districte al voltant de la inclusió social de col·lectius que no sempre reben l’atenció que es mereixen. En aquest sentit destaca la quarta edició de la cursa solidària En marxa per la paràlisi cerebral, una competició atlètica popular de 5 quilòmetres a favor del col·lectiu de persones amb aquesta patologia.

Com cada any, el Carrer de Festa –una zona compresa entre el carrer Numància i Gran Via Carles III, i de l’Avinguda diagonal a Travessera de les Corts, que compta amb els carrers Joan Güell i Europa com a epicentres– es convertirà en el cor de la festa cortsenca durant el primer diumenge de celebracions.

LES CORTS ÉS CIRC
Del 5 al 12 d’octubre el circ s’apoderarà del districte amb el CirCorts, un festival que arribarà enguany a la quinzena edició amb 12 propostes de circ contemporànies. Aquest espectacle omplirà els carrers i les places de les Corts amb màgia, humor i somnis, una oportunitat per arrencar un somriure a la ciutadania i celebrar, en comunitat i germanor, que el districte torna a estar de festa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram