El centre comercial Pedralbes Centre acull fins al 30 de setembre la mostra retrospectiva ‘100 anys d’ulleres’

Fins al 30 de setembre, el centre comercial Pedralbes Centre (Diagonal, 609) presenta l’exposició 100 anys d’ulleres, una mostra retrospectiva que fa un repàs d’aquest element que, poc a poc, s’ha fet lloc al món de la moda.

Cartell promocional de l’exposició 100 anys d’ulleres

DE LA SALUT…

L’aparició de les ulleres de montura es remunta fins al segle XIII, quan només l’utilitzaven la noblesa o l’alta jerarquia eclesiàstica. La revolució industrial i el progrés econòmic, però, van permetre la producció industrial, i el seu ús generalitzat. La reducció de costos i la millora de la qualitat de vida dels treballadors va fer que tothom pogués disposar d’unes ulleres si la seva vista fallava.

… A LA MODA

La societat de l’opulència i del consum van fer virar l’ús que es feia de les ulleres i, de mica en mica, va passar de ser un element sanitari, per superar una deficiència, a convertir-se en un element ornamental.

D’aquí a transformar-se en un objecte de moda, només calia un pas més. Va ser amb les ulleres de sol quan aquesta característica més ornamental es va accentuar. Avui en dia, no és estrany trobar passarel·les de moda d’ulleres o grans dissenyadors fent els seus propis dssenys d’ulleres. L’exposició de Pedralbes Centre mostra fins a 100 models diferents d’ulleres.