Els Diables de Les Corts, durant una actuació a la Festa Major de l’any passat. Foto: Diables de Les Corts

Falten 48 hores. Les Corts ja escalfa motors per celebrar, a partir de demà passat, una nova edició de la seva Festa Major, que enguany s’allargarà fins al pròxim 9 d’octubre i que representa l’edició número 210 d’aquesta històrica celebració. Els cortsencs estaran 10 dies de Festa Major, en una nova edició que promet emocions fortes i divertiment assegurat gràcies a l’organització de les entitats de la Federació d’Associacions i Comissions de Festa Major, que guanya protagonisme, de la resta d’associacions i del Districte.

Els carrers del barri s’ompliran aquests dies de música, concerts, espectacles, balls, concursos, jocs, esport, cultura, actes tradicionals, circ… Tot un conjunt d’actes pensats per a tots els públics i tots els gustos en una edició que comptarà amb l’Orfeó de les Corts com a pregoner d’excepció. L’Orfeó és una de les entitats més antigues del moviment associatiu cortsenc. Va ser fundat el 1958 arran de la iniciativa d’uns veïns del barri i la seva primera actuació va ser en els actes de la Festa Major d’aquell mateix any.

De ben segur que el programa d’enguany farà les delícies dels cortsencs i de tots aquells barcelonins d’altres punts de la ciutat que tinguin ganes de celebrar l’arribada de la tardor d’una de les millors formes possibles. I és que els veïns de la ciutat gaudeixen al llarg de l’any, especialment a l’estiu, de diverses Festes Majors de molt renom, com ara les de Gràcia o Sants, però la de les Corts és la referent de la tardor i cada any fa un salt qualitatiu endavant.

PER TRIAR I REMENAR
Si alguna cosa tindran garantida els cortsencs durant els 10 dies de Festa Major és un programa molt complet on destaquen les activitats clàssiques de sempre juntament amb algunes novetats. Entre les més destacades hi haurà el Circorts, que arrencarà divendres 30 de setembre i es concentarà per primera vegada en un espai únic ubicat al carrer Benavent; el Correfoc Unitari, programat per al dissabte 1 d’octubre, amb un bon grapat de colles de diables que transformaran els carrers en un ‘infern’; el concurs de pintura ràpida i la cursa solidària per la paràlisi cerebral de diumenge 2 d’octubre; les rutes per descobrir el passat dels barris (que se celebraran diferents dies); la trobada de puntaires de dissabte 8 d’octubre; el matí casteller i el concert líric de la soprano Lara Martínez del Rio de diumenge 9 d’octubre i, entre altres, una novetat d’enguany, com seran els espectacles d’animació dedicats a l’Oriol Canals en un festival que portarà el seu nom (se celebrarà els dies 2, 7, 8 i 9 d’octubre). Seran quatre dies molt especials que permetran homenatjar la memòria d’aquest músic i animador infantil cortsenc.

Com ja és tradició, la Festa Major acabarà amb la tabalada, el correfoc -serà el segon, ja que se n’haurà fet un el dia 1- i, per últim, l’espectacular castell de focs. La d’aquest 2016 serà una edició especial per a la tabalada i el correfoc, ja que els Bocs de Can Rosés celebren el seu 20è aniversari.

A banda d’això, la Festa Major, com ha passat en altres edicions, tornarà a ser una magnífica ocasió per conèixer el patrimoni urbanístic dels barris del districte i la seva riquesa cultural, en unes rutes històriques adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual que recorreran el nucli antic de les Corts i que estan organitzades per la Fundació Desenvolupament Comunitari. Se celebraran els dies 3, 4, 5, 6 i 7 d’octubre. A banda d’aquestes rutes, tothom qui ho desitgi també podrà descobrir les interioritats dels Pavellons Güell i del Monestir de Pedralbes gràcies a les jornades de portes obertes que se celebraran els dies 1 i 8 d’octubre entre les 10 del matí i les quatre de la tarda, en el cas dels pavellons, i el dia 8 entre les 10 del matí i les cinc de la tarda, en el cas del monestir.

XARXES SOCIALS
La Festa Major, a banda dels carrers i les places, també es viurà a les xarxes socials. El públic que vulgui deixar testimoni de com viurà la celebració ho podrà fer a través de l’etiqueta #fmlescorts16. Twitter i Instagram, principalment, permetran que la festa sigui més participativa que mai, oberta a tothom, inclusiva i solidària.

Per últim, també cal destacar que la Festa Major, tal com ja va passar l’any passat, donarà un protagonisme important a les activitats inclusives. Alguns exemples d’aquestes seran la sisena cursa solidària ‘En marxa’, el novè torneig especial ‘Hockey +’ o la vintena passejada sobre rodes amb patins, patinets, handbikes, tricicles i tàndems per a persones amb diversitat funcional, que anirà de la plaça Comas a la plaça Sòl de Baix.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram