Joan Vila

Joan Vila va començar a ajudar els altres a través de la fundació el 1997. Foto cedida

Quan en Joan Vila Prats es va jubilar el 1997 va decidir que volia fer alguna cosa positiva amb el seu temps lliure: ajudar a trencar la soledat de la gent gran. Ho va fer a través de la Fundació Aula, on se’ls dona, entre altres, l’oportunitat de gaudir de la cultura. Ara, aquesta feina l’ha convertit en un dels candidats al premi Cortsenc d’Honor d’aquest 2022. “Em fa il·lusió que hagin pensat en mi, però això no és el més important, sinó continuar fent activitats que ajudin altres persones”, diu Vila.

Un espai de trobada

Pel que fa a la tasca de la fundació, que compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Ajuntament, Vila detalla que consisteix a organitzar cada dilluns conferències sobre “temes molt variats” –medicina, art música…– per a persones grans i, alhora, donar-los un espai de trobada. “La cultura és el context que serveix per reunir-nos; l’objectiu principal són les relacions socials que s’hi fan”, recalca.

Una feina amb tanta repercussió com aquesta, afirma, suposa moltes hores. Vila reconeix que sense l’equip que hi ha al darrere no l’hauria pogut tirar endavant. “És un esforç excepcional”, celebra.

[Aquest article es va publicar originalment el 20 de juliol del 2022]

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram