El Circorts va aconseguir reunir molta gent. Foto: Districte

El festival de circ emergent Circorts va celebrar el cap de setmana del 14 al 16 de juny la seva 20a edició, la primera que no formava part del programa de la Festa Major de les Corts.

Tot i la incertesa que podia provocar el canvi de dates, el festival va ser tot un èxit gràcies a la magnífica resposta del públic. L’objectiu era emancipar-lo de la Festa Major per consolidar una oferta cultural específica al districte.

Així doncs, al llarg dels tres dies es van fer una vintena d’espectacles. Petits i grans van poder gaudir de malabars, acrobàcies espectaculars, pallassos, música, faquirs… Tot plegat en el mateix escenari dels últims anys, al carrer Benavent i a la plaça de les Ceràmiques Vicens, que van acollir tres pistes que es van omplir d’espectacles i també d’activitats com per exemple els tallers familiars de circ.

MÉS DE 40 ARTISTES
Enguany el Circorts va aconseguir reunir una quarantena d’artistes d’arreu del món, que van demostrar el seu talent però també grans dosis d’humor, valentia i reivindicació. L’edició, que va reunir molts espectacles que s’estrenaven per primer cop o que s’havien estrenat recentment, va donar molta importància a la figura de la dona i el seu paper dins el món del circ. Alguns dels espectacles més destacats van ser les acrobàcies de les set dones que formen Ino Kollectiove, la música reivindicativa de Las XL, el circ ambulant de Mortelo & Manzani, el trapezi de la companyia La Campistany, el combinat de circ inclusiu de Cia 3 o els moviments acrobàtics de Madame Gaüc.

Una altra de les característiques d’aquest festival cortsenc, tal com ha passat des de la seva creació, va ser la seva aposta pel circ inclusiu.