Espai drogodependents Numancia

L’espai està a prop de tres escoles. Foto cedida

Diverses preocupacions veïnals entorn de l’alberg per a persones amb problemes de drogodependència, situat al número 151 del carrer de Numància, on també hi ha el col·legi Santa Teresa de Lisieux i les escoles públiques Ítaca i Anglesola, van ser el centre d’una reunió del passat 19 d’octubre entre el Districte i els veïns i comerciants afectats pels problemes de convivència que, com han alertat fonts veïnals, han provocat des de fa setmanes usuaris de l’alberg.

Des del Districte, expliquen que el reforç d’agents de la Guàrdia Urbana i d’efectius de neteja a la zona, que va començar a principis d’octubre per intentar garantir una millor convivència, continuarà sense, de moment, data de finalització. Tot i això, fonts veïnals insisteixen que alguns dels problemes denunciats –consum de drogues a l’exterior i baralles– segueixen.

Pel que fa a la ubicació de l’alberg, fonts veïnals indiquen que el fet que el concurs per gestionar la seva activitat estigui en marxa, podria implicar que “algú se l’emporti a un altre lloc”. I en referència als serveis que ofereix ara l’alberg, des del Districte afirmen que hi ha dispensació d’alcohol i consum de substàncies supervisat. “Es donen les quantitats i pautes que el metge determina, segons el nivell de consum de la persona”, recalquen. “També se’ls hi dona estris estèrils”, diuen.