Les educadores creuen que no hi ha les condicions per obrir. Foto: Xiroi

L’obertura de les escoles bressol municipals prevista per dilluns que ve no té el suport de les educadores que hi treballen. La plataforma Bressol Indignades va denunciar la setmana passada que és inviable que en un espai com és una escola bressol es pugui mantenir la distància de seguretat, un requeriment indispensable per mirar d’evitar els contagis per coronavirus.

En el cas de les Corts, una educadora de l’escola bressol Xiroi explica a aquesta publicació que no s’oposen a l’obertura sinó a “obrir d’aquesta manera perquè no hi ha les condicions necessàries”. Aquesta educadora denuncia que l’Ajuntament “no ha tingut en compte” l’opinió de les professionals, tot i la insistència que han demostrat per trobar-se amb representants municipals i poder organitzar millor la reobertura. Al mateix temps, aquesta educadora explica que la situació els amoïna perquè tenen molt clar que per fer bé la seva feina han de poder agafar els nens en braços.

TRES DIES DE PREPARACIÓ
En paral·lel, aquesta educadora de la Xiroi lamenta que només tindran tres dies (treballaran entre avui i divendres) per posar l’escola a punt, un temps que considera molt just. Per últim, tampoc descarta que d’aquí a dilluns les coses puguin canviar i finalment no obrin. “Quan les coses es fan malament, la gent té molts dubtes. L’Ajuntament ha imposat i ha transmès incertesa”, conclou.