La xifra de joves que viuen al carrer ha augmentat molt. Foto: Arrels

Un nou informe de la fundació Arrels mostra com s’ha disparat el nombre de joves que viuen al carrer a Barcelona, que representen el 13% del total de persones sensellar. Així doncs, la quantitat de joves d’entre 16 i 25 anys que no tenen un lloc on viure ha crescut un 63,5% en els últims quatre anys.

L’informe també destaca que una de cada deu persones fa més d’una dècada que viu al carrer. Des d’Arrels denuncien que els recursos existents per combatre aquesta problemàtica no són suficients. Un dels exemples que posen és la llista d’espera per aconseguir allotjament en un dels tres albergs municipals de primera acollida era d’entre cinc i set mesos abans de la pandèmia. Ara, afegeix l’entitat, l’espera encara serà més llarga.

En el cas dels joves, des d’Arrels creuen que la xifra s’ha disparat per la pressió migratòria, les dificultats d’accés a l’habitatge i la “complicada” situació en què es troben els joves extutelats per l’administració un cop fan 18 anys, especialment els d’origen estranger. De fet, les dades mostren com 3 de cada 4 joves sense casa són de països extracomunitaris.