Calendari Barriada Cortsenca

La il·lustració del mes de gener del calendari. Foto cedida.

Un col·lectiu de professionals de la imatge del districte, Barriada Cortsenca, ha rendit homenatge a la memòria històrica de les Corts fent un projecte molt especial: ‘12 històries cortsenques-La vida de pagès’. Es tracta d’un calendari del 2022 conformat per 12 il·lustracions de masies cortsenques que, juntament amb dades històriques, donen a conèixer aquestes joies del passat, algunes oblidades i altres encara presents en l’imaginari col·lectiu dels veïns del districte.

Can Farinetes, Can Sòl de Baix, Can Bruixa o Can Vinyals de la torre, que encara aguanta dempeus al pas del temps just davant de l’Hospital de la Maternitat, són algunes de les masies que acompanyen els mesos de l’any d’aquest calendari. També són elles les qui ajuden a Barriada Cortsenca a complir amb l’objectiu del seu projecte. “Volem fomentar el coneixement de les Corts i descobrir una nova mirada que convidi a sortir al carrer i fer de l’espai públic un espai col·lectiu”, han explicat.

Un altre punt destacable d’aquesta iniciativa és que va més enllà del calendari. El mateix producte també està publicat en format llibre il·lustrat, que, tal com diuen des de Barriada Cortsenca, és d’ús infinit. És a dir, per molts anys que passin i calendaris es canviïn, les masies aguanten en el paper per sempre.