El solar on es construeix el nou edifici de la Betània-Patmos. Foto: Arxiu

La Fundació Privada Betània-Patmos ha començat a construir el seu nou edifici al solar que hi ha entre el carrer Mare de Déu de Lorda i el carrer Montevideo, al costat de la seva actual seu.

Es tracta de la zona on també hi ha les restes de l’antiga pedrera del Monestir de Pedralbes i al voltant de la qual, des de fa tres anys, hi ha una reivindicació del veí de les Corts Josep Lluís Bronchal, que denuncia que des del 2012 s’està cometent “un greu atemptat contra el patrimoni històric”. Bronchal ho relaciona amb el “desafortunat procés de parcel·lació que l’Ajuntament va dur a terme a finals del 2012 i que va provocar que se soterrés gran part de la Pedrera de Pedralbes, a tocar del mateix Monestir”. En el seu moment l’anterior govern de Xavier Trias va respondre a Bronchal que les obres fetes havien “respectat la Pedrera”.

Ara, amb l’inici de les obres del nou edifici de la Betània-Patmos ­­–que duraran un any i mig–, Bronchal ha tornat a denunciar la qüestió, però la posició del nou govern va en la línia de l’anterior. En declaracions a Línia Les Corts, fonts del Districte detallen que “el tema de la pedrera ja va quedar resolt, ja que l’obra no afecta tot el solar sinó només una part”. A més, afegeixen que “en l’altra part ja s’ha urbanitzat una zona enjardinada que integra precisament aquesta pedrera, que d’aquesta manera ja ha quedat protegida”.