Al llarg dels últims mesos als barris de Les Corts i també a Sarrià- Sant Gervasi han augmentat, notablement, els robatoris de motocicletes.

Mentre que fins ara el modus operandi era durant la nit, tot apunta a que els lladres cada vegada són més descarats. Viatgen amb grans furgonetes, a plena llum del dia, i en menys de tres minuts ja han carregat una motocicleta.

Segons apunten els Mossos d’Esquadra, els lladres tenen a persones observant i controlant aquelles motos que més els interessen.

Les Scoopys són el model més buscat ja que són fàcilment desmuntables per a poder enviar les peces al Marroc i al Nord d’Àfrica on les venen.

Si no es destinen al mercat negre, aquestes motocicletes també serveixen als lladres que les utilitzen per fer robatoris pel mètode de l’estrebada i fins i tot per encastar-les als aparadors d’establiments comercials.

7 ROBATORIS AL DIA

Segons dades dels Mossos d’Esquadra, de l’1 de gener al 31 de juliol del 2012 es van robar 1.565 motocicletes a Barcelona, el que suposa una mitjana de 7,3 motos al dia.