Aquest cap de setmana els socis del FC Barcelona van aprovar en referèndum el projecte de remodelació del Camp Nou, que inclou la construcció de l’anomenat Espai Barça, una zona que, entre d’altres, inclourà un hotel, botigues i restaurants.
Tot i l’aprovació del projecte de remodelació de l’estadi blaugrana, els veïns i veïnes de les Corts estan “a l’expectativa”, tal com afirma a Línia Les Corts Adela Agelet, secretària de l’Associació de Veïns de les Corts, ja que consideren que aquest projecte és “ambigu”. De fet, dos dies abans de la celebració del referèndum sobre el futur del Camp Nou, la CUP de les Corts va organitzar un debat obert al Centre cívic Joan Oliver, on hi van participar la mateixa Agelet i Alfons Recio, membre de Trama Urbana.
En aquesta trobada els representants del veïnat van expressar el seu rebuig a qualsevol reforma de l’estadi que no comptés amb la participació dels veïns. A més de posar de manifest “l’ambigüitat” del projecte, Agelet va destacar el nombre d’aparcaments que s’hi instal·laran. La secretària de l’AAVV critica la gran quantitat de places que s’hi volen col·locar, adduint que suposarà “un efecte crida que causarà un trànsit desmesurat al districte”.
En una línia molt similar s’expressa Carlo Scoles, tresorer de l’Associació de Veïns del Camp Nou, que tot i considerar com “un mal menor” que el Barça segueixi a les Corts, assegura que “el club encara no s’ha posat en contacte directe” amb els veïns.

ELS SOCIS, A FAVOR
Tot i les reticències veïnals, des de la massa social del club –40.000 socis culers viuen a les Corts– s’ha vist de manera molt positiva aquesta aprovació. Salvador Termes, president de la Penya Blaugrana de les Corts, considera que el Barça i el barri sempre han “caminat junts”, tal com afirma a aquesta publicació, i afegeix que el club culer “fa una molt bona publicitat gratuïta del districte”.
Termes, que va votar sí al referèndum “com a soci, com a veí i com a president de la Penya Blaugrana de les Corts”, contradiu les opinions dels veïns que es queixen de la transparència del FC Barcelona. El passat dia 28 de març, assegura, la penya que presideix va celebrar una xerrada, on van assistir-hi representants del Barça. “Un acte obert a tots els cortsencs”, explica. En aquella trobada, diu Termes, els assistents van poder preguntar sobre què serà l’Espai Barça.
Pel que fa a la posició del consistori, l’alcalde Trias es va pronunciar al respecte poc després que es conegués el resultat de referèndum. En declaracions a diversos mitjans, Trias va assegurar que l’Ajuntament “col·laborarà en tot el que sigui necessari”, i espera també que “les coses vagin bé i a favor de la ciutat”.