A les Corts s’han vist pancartes de protesta aquests dies. Foto: CDRLesCorts

El moment polític que viu Catalunya traurà el cap al Ple del Districte que se celebrarà dilluns que ve, després de la seva suspensió a principis de mes a causa de l’aturada general de rebuig als fets de l’1-O. I és que el PDeCAT, ERC i la CUP presentaran conjuntament una proposició que incorpora un total d’11 punts, entre els quals es demana “la posada en llibertat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart”.

Així doncs, les tres formacions independentistes han acordat un text que també fa referència a l’anunci, per part del govern espanyol, d’aplicar l’article 155 de la Constitució durant els pròxims dies. Avisen que “Barcelona no pot posar-se al costat d’unes actuacions repressives i antidemocràtiques que han estat durament condemnades a nivell internacional”.

La proposició d’aquestes tres formacions, que té un total d’11 punts, també exigeix “que s’aturin totes les detencions i empresonaments que tenen com a objectiu represaliar la ciutadania catalana per les seves idees polítiques expressades el passat 1 d’octubre”. El PDeCAT, ERC i la CUP també mostraran, de forma especial, la seva solidaritat amb les comunitats educatives de l’Escola Pau Romeva i de l’Institut Joan Boscà per les destrosses que van patir durant la celebració del referèndum.