Els dos instituts estan de costat. Foto: Google Maps

Fusió a la vista de cara el curs que ve en el mapa educatiu cortsenc. Recentment les direccions dels instituts Joan Boscà i Ausiàs March han confirmat, a través d’una carta enviada a les famílies, que els dos centres de titularitat pública s’uniran a partir del curs 2019-2020.

En el document enviat a les famílies, tal com va avançar Betevé, la directora de l’Ausiàs March, Núria Vallduriola, i el director del Joan Boscà, Ignacio García, parlen d’un projecte “il·lusionant” que pot representar “una oportunitat única de construir un centre educatiu que serà referent d’innovació”.

Actualment, els dos instituts estan a tocar l’un de l’altre, concretament als números 38 i 40 de l’avinguda d’Esplugues, al barri de Pedralbes. A la carta adreçada a les famílies, els dos directors remarquen que dedicaran al nou centre el millor de la seva “llarga experiència” per garantir “l’èxit escolar de l’alumnat i de les seves expectatives personals”. En declaracions a Betevé, García ha explicat que “l’objectiu no és unir per retallar sinó per créixer” i ha afegit que encara s’ha de decidir com quedarà estructurada la nova direcció i si les actuals plantilles docents es veuran afectades.

EL NOM
Un cop coneguda la notícia, un grup d’alumnes de quart d’ESO ha posat en marxa una campanya per tal que el nou institut porti el nom de la poeta i escriptora Maria Mercè Marçal.