El foc va ser el gran protagonista de la jornada. Foto: Enric Manonelles

Els Diables de Les Corts van viure el passat dissabte 1 de juny una jornada molt especial amb la celebració del seu 25è aniversari.

La celebració, batejada amb el nom de la ‘Trobada de Diablesses i Diables de Les Corts’ va consistir en una gran festa que va tenir el foc, com no podia ser de cap altra manera, com a protagonista. Hi van participar un total de 25 colles i 700 diables i diablesses, que van ser els encarregats de fer els balls de diables tradicionals i de representar les colles deganes de la ciutat i d’arreu de Catalunya.

La festa va arrencar a les 12 del migdia amb un vermut de germanor i un tast de diferents productes gastronòmics a la plaça de la Concòrdia. També hi va haver música gràcies a una banda de jazz i l’espectacle de percussió de totes les generacions de tabalers i tabaleres de les Corts dels últims 16 anys. A les nou del vespre va ser el torn de la part més animada de la festa, que va arrencar amb espectacle de percussió de les tres colles adultes de tabalers i tabaleres de Les Corts: els Bocs de Can Rosés, la Repúbli-k de l’Avern i els Diables de Les Corts. Posteriorment es va obrir la Porta de l’Infern, que va servir perquè comencés el correfoc amb el lluïment inicial davant de la seu del Districte. Quan el recorregut va arribar a la plaça Concòrdia es va fer l’encesa del sostre de pirotècnia el lluïment de les colles i l’espectacle piromusical de cloenda des de l’Església del Remei. Per últim, la festa va acabar amb diferents concerts.