El correfoc, l’acte estrella de l’aniversari dels Diables. Foto: Enric Manonelles

Els Diables de Les Corts ja estan pràcticament a punt per a la celebració del seu 22è aniversari, prevista per al pròxim dissabte 21 de maig.

L’acte ha estat batejat amb el nom de ‘Correfoc de Primavera de Les Corts’ i constarà de diferents activitats adreçades a tots els veïns i les entitats del districte. La jornada arrencarà a dos quarts d’una del migdia amb una cercavila-tabalada a càrrec dels Tabalers de Les Corts i a la mateixa hora també començarà la degustació de tapes tradicionals catalanes fetes per integrants de la colla. Un cop acabi se celebrarà, a partir de la una del migdia a la plaça Concòrdia, el Vermut Swing, una exhibició i ballada oberta amb Swinga’t Les Corts.

La diada continuarà al vespre i a la nit amb activitats de cultura popular i tradicional com la tabalada, que arrencarà a tres quarts de nou del vespre; la ceptrotada i l’encesa de la Porta de l’Infern, que es posarà en marxa a partir de dos quarts de deu i l’inici del Correfoc a la plaça Comas, al nucli antic del barri. A la meitat del recorregut del correfoc està previst fer l’encesa del sostre de carrutxes (‘Espurnes de la Concòrdia’) a la plaça Concòrdia. El correfoc acabarà a la mateixa plaça amb les cremades finals de les colles, un espectacle pirotècnic des de l’Església del Remei i la traca final.

A banda dels Diables de les Corts, al correfoc també hi participaran les colles Kinta Forca, Gàrgoles de Foc de Banyoles i les Diablesses i Diables de Sarrià. Per últim, a partir de dos quarts de dotze la nit es donarà el tret de sortida a la revetlla de cloenda amb el punxadiscos Duranium.

UNA ENTITAT HISTÒRICA
Els Diables de Les Corts és una entitat històrica del districte. Amb Sergi Osete, el seu cap de colla, al capdavant, els Diables fan arribar la cultura del foc i la percussió a tot el barri des de l’any del seu naixement, el 1994.