La cultura popular va ser la protagonista de la jornada. Foto: Diables de les Corts

Els Diables de les Corts van celebrar dissabte passat el seu 21è aniversari amb una jornada al Casc Antic del barri dedicada a la cultura popular, la música i la gastronomia que va tenir com a acte estrella el correfoc.

La jornada va arrencar a les 12 del migdia a la plaça de la Concòrdia amb el Vermut Swing, una activitat que va constar d’un taller, una exhibició i una ballada oberta amb Swinga’t Les Corts i música en directe de Swingbirds. Mitja hora més tard va tenir lloc el Tast de Tapes Tradicionals Catalanes.

Posteriorment, la jornada festiva es va reprendre a dos quarts de nou del vespre a la plaça Comas amb la tabalada. Mitja hora més tard va arribar l’hora de l’acte l’Obertura de la Porta de l’Infern i a dos quarts de deu va començar el correfoc, amb la participació del Guardià de Les Corts, Gàrgoles de Foc de Banyoles, Diables Kabra de L’Hospitalet de Llobregat, Bestialots Espurnats de la Sagrada Família i Diables de Les Corts.

Un cop el correfoc va arribar a la meitat del seu recorregut, a l’alçada de la plaça Concòrdia, els participants van ballar al mig de la pluja d’espurnes i una estona més tard el correfoc va arribar a la seva fi amb les cremades finals i l’encesa de l’església.

El punt final de la jornada va arrencar amb la celebració de la revetlla, que va anar a càrrec d’Anisette Sound System i que va cloure una jornada festiva i popular.