L’Orfeó és una entitat històrica de les Corts. Foto: L’Orfeó

La seu del Districte acull fins al 20 de setembre una exposició sobre el 60è aniversari de l’Orfeó de les Corts, que va ser fundat el 1958 per un grup de veïns del barri que van preparar la primera actuació per a la Festa Major d’aquell any.

L’Orfeó té un repertori coral plural, ja que va des de la polifonia de tots els estils i temps, fins a música coral contemporània, passant per la cançó popular i tradicional, el swing o la música cinematogràfica, entre d’altres.

L’Orfeó ha participat en actes d’una importància històrica notable des del seu naixement, com ara l’homenatge al tenor català Emili Vendrell (1961), l’Aplec Pro-Cultura Catalana (1975), el Congrés de Cultura Catalana (1977), el concert Catalunya Canta (1992), l’homenatge pòstum a Oriol Martorell (1996), el concert commemoratiu dels 150 anys del cant coral a Catalunya (2000) o el concert ‘Cants de Pau’ organitzat pel Fòrum Universal de les Cultures (2004). També ha col·laborat amb moltes altres formacions corals.

Les seves actuacions l’han portat arreu de Catalunya i de l’Estat. A principis del segle XXI l’Orfeó va emprendre una nova etapa actualitzant els seus estatuts i renovant el seu repertori. L’any 2002 l’Orfeó va rebre la medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona com a reconeixement a la seva tasca cultural.