La polèmica sobre Can Capellanets no s’acaba. Foto: Línia Les Corts

El serial de la futura construcció de la residència d’avis que l’Arquebisbat promou a la confluència dels carrers Remei i Galileu, on hi ha l’antic convictori (Can Capellanets), no afluixa. L’oposició veïnal, no a la residència en si sinó al volum de l’edifici­, continua. Mentrestant, el projecte es va suspendre la setmana passada durant tres mesos. Es va decidir durant la comissió d’Urbanisme celebrada a l’Ajuntament amb l’objectiu que el Districte, ara amb el PSC al capdavant, aconsegueixi que els veïns donin el vistiplau a la construcció de la residència.

Els socialistes, des de la seva arribada al Districte, s’han marcat com un dels seus grans objectius de l’inici de mandat desencallar aquesta situació. Per mirar d’aconseguir-ho, es van reunir dijous passat amb representants de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts. El PSC va traslladar als veïns la nova oferta que l’Arquebisbat ha posat al damunt la taula en relació al disseny final de l’edifici, que consisteix en l’eliminació d’una planta.

“BASTANT MALAMENT”
Diverses fonts veïnals que van ser a la reunió expliquen a Línia Les Corts que la trobada va anar “bastant malament”. Els veïns asseguren que la nova proposta de l’Arquebisbat només retalla mitja planta de l’edifici i no una i insisteixen en la necessitat de garantir la protecció patrimonial de l’antic edifici i dels jardins.

En paral·lel, els veïns segueixen insistint que “hi ha una situació d’alegalitat” i recorden el cas de l’edifici de La Rotonda (Sant Gervasi), on el TSJC va avalar el passat mes de gener l’enderroc de l’última planta de l’edifici, que s’havia fet pràcticament tota nova. Creuen que l’Arquebisbat està “molt enrocat” i demanen “obrir una comissió” per tractar la situació. Tot i això, cal recordar que fa poc la Fiscalia va desestimar una denúncia dels veïns contra el projecte. Aquests, però, creuen que, administrativament, la sentència deixa les portes obertes per seguir reclamant, ja que “parla de l’afectació patrimonial”.

LLUNY DE L’ACORD
Tot i que ara mateix els veïns estan molt lluny d’acceptar el projecte actual, des del PSC expliquen que intentaran aconseguir un acord, però admeten que “no serà fàcil”. És per això que el Districte té previst celebrar més trobades en les pròximes setmanes i remarca la voluntat de l’Arquebisbat de “tancar un acord” amb ells i els veïns. Els socialistes també recorden que el projecte és una residència per a gent gran, i que per tant té “un interès social”. Sobre la protecció patrimonial de l’antic edifici i els jardins, remarquen que la normativa ja ho contempla.