Imatge dels dos blocs de pisos afectats pel projecte. Foto: Google Maps

El projecte de la Colònia Castells ha fet un nou pas endavant després que, tal com va avançar BTV, els edificis dels números 239 i 241 del carrer Entença, afectats per aquest pla urbanístic, s’hauran d’enderrocar.

Aquest projecte de transformació urbana, que afecta l’illa compresa entre els carrers d’Entença i Montnegre, va ser aprovat per l’Ajuntament l’any 2000. El 2005 es van fer els primers enderrocs i es van reallotjar els primer veïns. Des de llavors, el projecte ha anat avançant molt lentament i l’any passat es van començar a construir els blocs de pisos que l’Ajuntament ha ofert als veïns del 239 i 241 d’Entença. Aquests, però, en una carta dirigida a l’alcalde Trias, asseguren que es volen quedar “a viure i morir” on han viscut “tota la vida” i no marxar en contra de la seva voluntat “a uns habitatges més petits i manifestament pitjors”.

Aquest grup de veïns afectats afirmen no compartir els motius pels quals s’han d’enderrocar els edificis i recorden que “fa un any i mig els edificis es van rehabilitar amb un cost superior als 300.000 euros”.

El regidor de les Corts, Antoni Vives, ha assegurat en declaracions a BTV que “no es pot continuar amb aquesta situació d’incertesa i tirarem endavant el projecte”.