El paper dels voluntaris és bàsic per al projecte. Foto: Ajuntament

El projecte Radars, que busca prevenir l’aïllament i l’exclusió de la gent gran que viu sola i millorar la seva qualitat de vida, arriba ara al barri de les Corts després de la seva implementació al barri de la Maternitat i Sant Ramon.

Per aconseguir els seus objectius el projecte, impulsat per l’Ajuntament, aposta per l’acció comunitària i la implicació de ciutadans voluntaris, veïns, i professionals de les entitats i dels comerços de proximitat. En el cas del barri de les Corts l’objectiu és arribar a la població major de 65 anys, formada per més de 10.000 persones. D’aquestes, quasi 1.400 són més grans de 75 anys i viuen soles a la zona ubicada entre Travessera de les Corts, Gran Via Carles III, av. Madrid i Riera Blanca.

D’altra banda, aviat començarà el servei de porta a porta a les comunitats de veïns. Aquesta tasca la realitzen voluntaris de la Creu Roja, que informen sobre les característiques d’aquest nou projecte i com ho ha de fer la gent gran per acollir-s’hi. La feina d’aquests voluntaris és cabdal per tal que el Radars funcioni, ja que són els encarregats de detectar qualsevol problema que puguin patir els ancians.

DES DEL 2008
El projecte Radars va començar el 2008 al barri del Camp d’en Grassot, a Gràcia. Actualment funciona a 15 barris i fa el seguiment a 489 ancians.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram