Des de fa pocs dies Juan Miguel Gervilla Valladolid, el Guàrdia Urbà que ETA va matar el 20 de desembre de l’any 2000, ja té un carrer que recorda la seva figura.

La descoberta de la placa es va fer diumenge, el dia que feia 20 anys del fatídic atemptat, a l’antic carrer de l’Institut Frenopàtic i que a partir d’ara porta el nom de Gervilla. A l’acte hi van assistir els dos fills de la víctima, Carles i Òscar Gervilla, que van estar acompanyats, entre altres, per l’alcadessa Ada Colau, el tinent d’alcalde Albert Batlle i Pedro Velázquez, cap de la Guàrdia Urbana.

“Avui fa 20 anys que ETA va acabar amb la vida d’una persona bona, que tenia com a feina i per vocació servir els altres, ajudar els ciutadans i vetllar per la seguretat, la pau i la convivència en els nostres carrers”, va afirmar Colau durant el seu parlament. L’alcaldessa va remarcar que amb el nou carrer Juan Miguel Gervilla Valladolid es feia un “acte de justícia”. Gervilla va ser tirotejat després d’apropar-se al cotxe dels dos terroristes perquè semblava que s’havia espatllat.

Per la seva banda, Carles Gervilla, un dels fills, va afirmar el següent: “Hem decidit que la desmemòria no s’apoderi de nosaltres i el recordem juntament amb totes les víctimes de la banda terrorista ETA”.