Un moment de la celebració del Ple d’aquest divendres. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament ha reclamat avui, amb el vot favorable de tots els partits, al govern espanyol poder fer servir el superàvit generat l’any passat, els romanents de tresoreria i la capacitat d’endeutament per tenir més recursos contra la crisi provocada pel coronavirus. La reivindicació arriba després que la setmana passada el Ministeri d’Hisenda proposés que els ajuntaments prestin de forma voluntària a l’Estat el total dels seus romanents de tresoreria i llavors el govern central els transfereixi 5.000 milions d’euros. Una opció que tots els partits rebutgen.

El debat sobre aquesta qüestió ha provocat retrets entre els partits de govern i els de l’oposició. Comuns i socialistes han acusat la resta de coler començar la precampanya de les eleccions catalanes. L’oposició, per la seva banda, els ha exigit que pressionin l’executiu estatal perquè permeti gastar el 100% del superàvit.

En paral·lel, sobre la modificació del pressupost, ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern i del PP i Barcelona pel Canvi. En canvi, ERC, Junts per Catalunya i Ciutadans s’han abstingut.