El parc Cervantes es va omplir de gent. Foto: Ajuntament

El roserar del parc Cervantes es va tornar a convertir aquest passat cap de setmana en l’escenari del Concurs Internacional de Roses Noves, que va celebrar la seva 19a edició. Al llarg d’aquests tres dies, també gràcies al bon temps que va fer, el parc es va omplir de gent amb ganes de veure les múltiples varietats de roses, que van permetre gaudir d’un paisatge magnífic.

El jurat del concurs va premiar la rosa MR-761-FLO amb el premi Especial Barcelona, mentre que el Premi Rosa Ciutadana, atorgat per votació popular, ha estat per a la Rosa KO 08/2288-05. La primera rosa era d’orgien francès i estava sota la cura de Michèle Richardier, mentre que la segona era del viver alemany d’Hamburg Kordes Rosen.

14.000 VISITANTS
Un any més el certamen va ser tot un èxit i va reunir més de 14.000 visitants, 6.425 dels quals van participar en la votació de la Rosa Ciutadana. El concurs va comptar amb la participació de 24 obtentors de nou països, que van presentar un total de 95 varietats de roses noves a concurs, 15 més que l’any passat. Pel que fa al jurat, va estar format per 80 experts del món roserista i va premiar les roses en funció del seu vigor, desenvolupament, fullatge, fragància, resistència a les plagues, persistència o interès de la flor i la novetat, entre altres. Totes les varietats havien estat creades a partir d’encreuaments de varietats ja existents.

El concurs se celebra cada any coincidint amb la primera floració de les roses i assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional de prestigi, les millors noves creacions de la mà dels cultivadors de roses d’arreu del món.