El Museu de la Ceràmica de Barcelona mostra part de la inspiració de Pablo Picasso en l’antiguitat. La cultura etrusca va servir a l’artista per convertir en art un got zoomorf que va realitzar a Vallauris, França, l’any 1954. La peça és un element clau de l’exposició “Terracotes de l’Antiguitat. Confluències en l’entorn mediterrani”, que vol donar a conèixer els precedents històrics de la ceràmica espanyola. L’exposició pretén fer visible l’intercanvi cultural entre les regions de l’àrea mediterrània i el grau de sofisticació i de refinament dels habitants a la zona fa milers d’anys.

AL PALAU DE PEDRALBES

En l’exposició, situada al Palau de Pedralbes fins el proper 4 de març, es poden contemplar àmfores, urnes, copes i gerres, així com altres utensilis i figures antigues procedents d’institucions com el Museu Egipci, el Museu Frederic Marès i l’Arqueològic de Barcelona o el Museu Nacional de Florència i de diversos col·leccionistes privats.

PICASSO I LA CERÀMICA

La conservadora en cap del museu de ceràmica, María Antonia Casanovas, va visualitzar aquesta exposició quan va trobar una relació directa entre l’obra de Picasso i una peça de ceràmica etrusca del segle VI aC. Segons la directora del Museu de la Ceràmica, “de la peça etrusca només existeixen tres exemplars al món, que es troben en el Museu del Louvre, en el de Florència i en el de Dinamarca”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram