Un habitatge a Les Corts costa 891,45 euros mensuals

El preu del metre quadrat a Les Corts s’ha alçat una vegada més com un dels més cars de tota la ciutat, anotant una xifra per sobre la mitjana barcelonina. Tenint en compte que a Barcelona la mitjana del metre quadrat se situa als 11,38 euros, el preu del metre al Districte estaria per sobre, amb 12,12 euros mensuals, segons les dades de la Cambra de la Propietat Immobiliària.

El mateix passa amb el preu del lloguer. Les Corts, es situa en aquest sentit, també per sobre de la mitjana de la ciutat. Mentre el preu mitjà de lloguer a Barcelona se situa als 749,40 euros mensuals, Les Corts apunta 891,45 euros.

Dels diversos districtes, Sant Andreu (658,37 euros), Sants-Montjuïc (671,63 euros mensuals), Ciutat Vella (662,98 euros), Sant Martí (705,40 euros) i Horta (636,74 euros) són els que han ajustat més els preus a les circumstàncies del mercat immobiliari actual.

Segons les dades que es desprenen de l’informe de la Cambra, l’únic districte que ha augmentat els preus dels seus habitatges de lloguer és el de Sarrià-Sant Gervasi que amb 1.017,27 euros mensuals, s’ha alçat com la zona més cara. Tot i així, s’ha pogut constatar un augment moderat que contrasta amb la pujada de preu dels anys en que el sector estava en alça.

El comportament en els diferents districtes és bastant desigual i entre els diversos barris les diferencies poden ser abismals. Mil euros són la diferència entre llogar un pis a Pedralbes, on la renda mitjana supera els 1.500 euros, o a Ciutat Meridiana (Nou Barris) o Bon Pastor (Sant Andreu), on el cost mitjà és de 520 euros.

Segons la Cambra, s’espera que la contenció en els preus dels lloguers a la ciutat es mantinguin durant els pròxims mesos.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram