Una imatge d’arxiu del president del Gremi, Roger Pallarols. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració ha assegurat que les noves restriccions anunciades avui pel Govern, i que entraran en funcionament dilluns, són una “declaració de guerra”. L’entitat considera que és “radicalment inviable” treballar durant quatre hores i mitja al dia de forma intermitent. “Esquerra té una obsessió malaltissa amb el sector de la restauració”, han afirmat des del Gremi en un comunicat.

Els restauradors acusen el Govern de no ser capaç d’anticipar-se ni a la segona ni a la tercera onada i afegeixen que el sector pateix un “assetjament”. “Quan pensen dimitir? Les famílies s’estan arruïnant per culpa de la seva incompetència”, afegeixen.

Una de les noves mesures que des del Gremi critiquen més és que es permetin reunions familiars amb fins a 10 persones per Nadal i alhora s’aprovin mesures restrictives per a la restauració. “L’allau d’anul·lacions serà terrible perquè ningú vol celebrar Nadal entre les 13 h i les 15.30 h”, conclouen des de l’entitat.

ESMORZARS I DINARS
Les crítiques el Gremi arriben després que aquest matí la Generalitat anunciés que limita l’obertura de bars i restaurants als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de les 7.30 h a les 9.30 h i de les 13 h a les 15.30 h. Pels sopars només es podrà oferir servei de recollida entre les 19 h i les 22 h, mentre que el repartiment a domicili es podrà fer fins a les 23 h. D’altra banda, els bars i restaurants dels centres comercials hauran d’estar tancats.