Torra i Aragonès, durant la roda de premsa d’avui. Foto: Jordi Bedmar / Govern

El Govern ha aprovat avui el pla de reactivació econòmica i social per combatre la crisi econòmica i social causada per la pandèmia. L’executiu que lidera el president Torra preveu destinar-hi 31.000 milions d’euros d’ara fins al 2032. Està previst que aquest any ja es tiri endavant una partida de 2.760 milions d’euros.

En una roda de premsa celebrada avui, Torra ha remarcat que fa falta un “consens de país ampli” i ha allargat la mà als agents econòmics per pactar-lo. Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat que Catalunya està “preparada” per rebre els recursos de l’acord europeu aprovat aquesta passada matinada, el qual ha definit com un “pas endavant històric”. Els càlculs de la Generalitat contemplen finançar gran part dels 31.000 milions amb els fons europeus.

Deixant de banda el finançament europeu, el pla aprovat avui preveu mobilitzar fons estatals destinats a l’emergència provocada pel coronavirus i augmentar l’endeutament de la Generalitat. Per aquest motiu, Aragonès ha tornat a reclamar que l’objectiu de dèficit sigui de com a mínim l’1% aquest any.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram