Imatge de la xerrada del passat 7 de febrer. Foto: Monestir de Pedralbes

El Monestir de Pedralbes acollirà demà la segona sessió del cicle Diàlegs de Pedralbes, que enguany reben el títol de ‘Drets i llibertats’. La xerrada de demà tindrà com a protagonista professor titular de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla, Joaquín Urías, que parlarà del ‘Dret a un judici just’.

La xerrada, lògicament, servirà per analitzar com s’està desenvolupant el judici als presos polítics que s’està fent al Tribunal Suprem. Fa unes setmanes el professor Urías, que és ex lletrat del Tribunal Constitucional i que està fent d’observador al judici, va denunciar que s’estan vulnerant drets de la defensa, com per exemple el poc descans que estan tenint els presos entre sessió i sessió. Urías també ha afirmat que el jutge Marchena està fent una bona tasca, mentre que ha acusat la Fiscalia d’haver mostrat “poca preparació i serietat”.

Els Diàlegs de Pedralbes, que estan dirigits pel filòsof Daniel Gamper, enguany van arrencar el passat 7 de febrer amb la xerrada ‘Llibertat d’expressió’, que va tenir com a ponent l’advocada penalista Laia Serra. Després de la sessió de demà, la següent serà l’11 d’abril i el debat portarà per títol ‘Llibertat de moviment’ i tindrà com a protagonista Blanca Garcés, investigadora del CIDOB.

Per últim, els Diàlegs de Pedralbes celebraran la seva última sessió el 9 de maig, que portarà per títol ‘Llibertat de consciència’. L’encarregada de fer la xerrada serà Maria del Mar Griera, directora de l’ISOR-Investigacions en Sociologia de la Religió de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tots els diàlegs, moderats pel periodista Antoni Bassas, es fan a la sala d’actes del Monestir. El preu de l’entrada és de tres euros.