Imatge del mur on avui es pintarà el mural. Foto: Google Maps

Avui és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones i enguany el districte, tal com ha fet en anys anteriors, acull una sèrie d’actes per rebutjar aquesta xacra social.

El programa va començar dijous passat amb la xerrada ‘Violència de gènere a l’espai públic’ que es va celebrar a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras. D’altra banda, des d’abans-d’ahir i fins divendres l’Espai Adolescents Jovecardi acull ‘Mites de l’amor’, una sèrie d’activitats per reflexionar sobre els mites de l’amor romàntic.

Avui serà el torn, a partir de dos quarts de set de la tarda, d’un acte de contingut artístic. Es tracta de la creació d’un mural participatiu compartit per diferents entitats i amb la coordinació d’un membre del col·lectiu artístic Rebobinart. També hi ha programada una performance al carrer sobre situacions d’assetjaments coordinat per La Caldera Les Corts i una lectura de textos de sensibilització i denúncia de l’assetjament sexual vers les dones als espais públics, que anirà a càrrec de la Taula de Dones de les Corts. Tots aquests actes, que tindran lloc al carrer Conxita Supervia (xamfrà del carrer Comandant Benítez) tenen la col·laboració del Casal de Joves de les Corts, de l’Espai d’Adolescents Jovecardí i del PIAD de les Corts.

La commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones continuarà demà passat amb la projecció de la pel·lícula ‘Te doy mis ojos’ del Cinefòrum-La Claqueta a la B. Es tracta d’una pel·lícula dirigida per Icíar Bollaín que aborda el fenomen de la violència de gènere.

Per últim, també divendres, se celebrarà l’espectacle musical ‘Cor a Corts’, que es combinarà amb un taller de reflexió per a joves sobre què s’entén per assetjament sexual a l’espai públic. L’acte es farà al Centre Cívic Tomasa Cuevas.