Imatge del mural durant el dia de la seva presentació. Foto: Ajuntament

El carrer Conxita Supervia acull des del passat 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, un mural dedicat a la lluita contra la violència masclista.

L’obra artística es va estrenar en un acte on una trentena de dones van dipositar espelmes davant del mural, que resa ‘De pa el cos s’alimenta. L’ànima de respecte’. El mural l’han pintat nois i noies del Casal de Joves de les Corts i de l’Espai d’Adolescents Jovecardí amb dos artistes plàstics del col·lectiu Rebobinart al capdavant.

Durant l’acte, sota el lema ‘Vull caminar tranquil·la. Carrers sense assetjament’, una desena de dones de la Taula de Dones de les Corts van llegir diversos textos de sensibilització i denúncia de l’assetjament sexual vers les dones als espais públics, amb exemples de situacions reals que elles mateixes o familiars han viscut. Més tard, una trentena de voluntàries van fer una rotllana al voltant de la performance de la ballarina Cecilia Colacrai, de la Fàbrica de Creació La Caldera Les Corts. Per últim l’actriu Alma Alonso i l’actor Andreu Bresca van escenificar discussions i conflictes relacionats amb aquest tipus de violència.

Durant la presentació del mural la consellera tècnica del Districte, Tatiana Guerrero, va afirmar que “l’obra pretén ser un element permanent per a la reflexió sobre les diferents violències masclistes que encara existeixen a la ciutat, físiques i verbals. Desitgem que aquesta reflexió es prolongui en el temps més enllà d’aquest dia especial del 25 de novembre”.