El consell de seguretat es farà a la seu del Districte. Foto: Ajuntament

El problema relacionat amb la inseguretat que pateix la ciutat ha provocat que l’Ajuntament hagi posat en marxa aquest setembre els consells de seguretat i prevenció dels districtes. En el cas de les Corts, la trobada se celebrarà avui a les set de la tarda a la Sala del Consell de la seu del Districte.

Les xifres dels Mossos d’Esquadra sobre delictes comesos, que fan referència al primer semestre d’enguany, mostren com a les Corts els robatoris amb violència van augmentar un 44% respecte del mateix període de l’any anterior. Les Corts, juntament amb Gràcia, on l’augment va ser del 53%, són els districtes on més van créixer els robatoris amb violència en comparació al primer mig any del 2018. Tot i això, cal remarcar que les Corts, també juntament amb Gràcia, és el districte amb menys robatoris de la ciutat.

Durant la trobada d’avui, el regidor Xavier Marcé i el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, presentaran les línies estratègiques en aquesta matèria del nou govern. També hi intervindran representants dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana per presentar les dades de seguretat del districte. Els veïns també hi podran dir la seva.

En el cas de les Corts, s’espera que el consell de seguretat i prevenció no es visqui amb la tensió que hi va haver a Nou Barris, on unes 200 persones van anar a la seu del districte per protestar contra la inseguretat.