El cicle Música als Parcs permet gaudir de la música en entorns immillorables. Foto: Ajuntament

El districte de les Corts té nombrosos espais verds on oxigenar-se, passejar i fugir de la velocitat i la pressa del dia a dia. El parc de Cervantes, els jardins del Palau Reial, el Recinte de la Maternitat o la zona del Monestir de Pedralbes són alguns dels espais més coneguts. Però a les Corts s’hi amaguen desenes de petites zones verdes que sovint passen desapercebudes.

Per a redescobrir-les i gaudir dels vespres d’estiu, l’Ajuntament impulsa el cicle de concerts de ‘Música als Parcs’, amb més de vint anys d’història. S’ofereix, de forma gratuïta, música de qualitat a tots els públics i es fomenta l’actuació de joves intèrprets. Els i les músics, seleccionats per un jurat, tenen més de 16 anys i menys de 35 i participen en concerts de petit format, de quartets com a màxim. Enguany es fan 44 concerts per tota la ciutat, quatre dels quals són a les Corts. El primer es va fer dilluns als jardins de Gaietà Renom amb el conjunt de clàssica Leos Quartet, format per tres violins i un violoncel.

JAZZ A LA MATERNITAT
Entre l’avinguda de Xile i la de Sant Ramon Nonat, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, s’hi amaguen uns petits jardins inaugurats el 2007 en memòria del polític Ernest Lluch, del qual en duen el nom. Aquest indret serà l’escenari del concert de jazz del duet Raquel Herreros & Daniel Ferruz el pròxim dijous 18 de juliol a les 21 h. Al piano ell, i posant la veu ella, delectaran al públic amb una desena de simfonies jazzístiques de compositors com Cole Porter o Carl Fisher.

CLÀSSIC A PEDRABLES
Al barri de Pedralbes, tot unint l’avinguda Diagonal, la plaça de Pius XII i l’avinguda de Pedralbes, hi ha uns jardins allargats i modestos amb una extensa varietat d’arbres, arbustos florals i una gran àrea de jocs infantils. Són els jardins de la Font dels Ocellets, nom que reben de l’antiga font natural de les Corts que hi havia al camí que connectava la Riera Blanca amb els Quatre Camins, és a dir, les Corts Velles amb Sarrià. Un antic espai d’esbarjo de barcelonins i barcelonines que recollien l’aigua del doll que alimentava una antiga mina que es creu que era al carrer del Marquès de Mulhacén. En aquests jardins es podrà gaudir, el dimecres 24 de juliol a les 21 h, de la música clàssica del Trio Jakob, un piano, un violoncel i un violí, que interpretaran sintonies de Beethoven, Brahms, Schubert o Granados. Aquell mateix dia, prèviament al concert, hi ha programada una visita guiada per conèixer millor l’entorn. Una ruta des de la Creu de Pedralbes fins als mateixos jardins de la Font dels Ocellets, que començarà a les 19.30 h. Per participar, cal fer inscripció prèvia a ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions.

JAZZ A L’INTERIOR D’ILLA
Finalment, i per tancar els concerts al districte, el dijous 25 de juliol a les 21 h, els jardins de Josep Goday i Casals acullen al trio de jazz Jofre Fité Trio. Un piano, un contrabaix i una bateria que ressonaran per aquest espai verd que forma part de l’interior de l’illa delimitada pel carrer d’Emèrita Augusta, l’avinguda Madrid i els carrers Benavent i Felipe de Paz. Els jardins, dedicats a l’arquitecte Josep Goday, autor de diversos projectes per al recinte de la Maternitat, tenen uns 4.500 metres quadrats de xiprers, magnoliers i acàcies.

Podeu consultar tota la programació del cicle de Música als Pacs al web ajuntament.barcelona.cat/lescorts.