Ja està en funcionament. Els veïns del barri de Sant Ramon i de la resta del districte ja poden fer ús, des del passat 29 de març, del nou Parc Esportiu Urbà Jardins Áurea Cuadrado, un espai de 2.572 metres quadrats de plaça urbana.

El nou parc incorpora elements propis de les places urbanes, com ara bancs, escales, grades, plataformes o plans inclinats. Segons explica el Districte, tots aquests elements s’han concebut no només per facilitar la pràctica dels esports urbans, principalment l’skate, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i del qual puguin gaudir també els vianants que no practiquen cap d’aquests esports. Aquest projecte ha tingut especial cura a integrar els elements ja existents dins del parc original amb els nous. Al mateix temps, també s’ha millorat l’arbrat, amb la plantació de vuit nous arbres i més de 1.000 metres quadrats de superfície arbustiva.

L’Ajuntament, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha invertit prop de 544.000 euros en les obres d’instal·lació dels elements i en l’adequació dels terrenys per a la construcció.

UNA APOSTA DE CIUTAT

El jardí d’Áurea Cuadrado és el segon dels nous espais de la ciutat previstos per a la pràctica dels esports urbans que entra en funcionament. El primer ha estat el Parc Esportiu Urbà Mar Bella, al districte de Sant Martí, que està en funcionament des del dia 9 de març. La tercera actuació prevista és la reforma de l’actual espai de la via Favència, a Nou Barris.

Amb la incorporació d’aquests equipaments, l’Ajuntament de la ciutat afirma que dóna resposta a les demandes sorgides dels col·lectius que practiquen aquests esports urbans. Com ja és habitual, la celebració de grans esdeveniments internacionals es vincula a la creació d’un llegat per a la ciutat, que aporti noves oportunitats per als barcelonins i les barcelonines.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, remarca que “l’objectiu de l’Ajuntament és impulsar aquests parcs esportius urbans habilitats perquè es pugui desenvolupar aquest esport en bones condicions, a l’aire lliure i amb la màxima integració possible a la ciutat”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram