Aquests dies s’estan fent obres preliminars. Foto: FC Barcelona

El serial de l’Espai Barça ha viscut un nou capítol aquesta setmana coincidint amb el viatge del primer equip i part de la directiva al Japó en el marc de la gira de pretemporada. Dilluns, el directiu responsable de l’Espai Barça, Jordi Moix, va afirmar durant un acte promocional que la transformació del Camp Nou i el seu entorn estarà acabada l’any 2024.

Moix, en les seves declaracions, va afirmar que el 2024 “és la data” amb la qual el club treballa, tot i que va matisar que tot depèn de si la llicència arriba “en els pròxims mesos”. El comissionat de l’Espai Barça va afegir que un cop el club tingui la llicència s’adjudicaran les obres i “a partir de llavors tindrem un horitzó de tres o quatre anys”. “Quan tinguem els permisos podrem ser més concrets”, va concloure Moix.

El club tindrà els permisos dels quals parla Moix quan l’Ajuntament aprovi la llicència d’obres, l’últim pas administratiu perquè el projecte pugui arrencar. Un cop es tinguin tots els permisos, l’objectiu del club és començar les obres del nou Palau i inaugurar-lo el 2022.

OBRES PRELIMINARS
De moment, durant aquest juliol s’han començat a fer diverses obres preliminars. Les obres tenen com a objectiu estudiar l’estructura actual de l’estadi i la resistència del terreny. Concretament, consisteixen en extraccions de formigó de diferents punts de l’interior i l’exterior de l’estadi, retirar les plaques que hi ha al perímetre del camp i, cap a finals d’agost, desmuntar el voladís del Gol Sud.