La pobresa energètica afecta una part de la población. Foto: Arxiu

Un estudi d’Enginyeria Sense Fronteres ha determinat que un 15% de les cases on viuen famílies amb nens no tenen la capacitat de mantenir la temperatura adequada durant l’hivern. La xifra arriba al 35% a Nou Barris i al 30% a Ciutat Vella. En paral·lel a Nou Barris i Ciutat Vella un 25% de les famílies destinen més d’un 10% dels ingressos a les factures energètiques.

L’estudi constata que la pobresa energètica té conseqüències de molts tipus entre els més petits. Pel que fa a la salut física, els efectes que es pateixen són un augment de les malalties respiratòries i els problemes relacionats amb una mala alimentació. D’altra banda, l’estudi també conclou que els adolescents que passen fred a casa seva a l’hivern tenen cinc vegades més possibilitats de tenir problemes de salut mental que la resta de la població. Un altre dels problemes és el rendiment escolar, que baixa notablement.

Tot plegat també crea un problema de seguretat, ja que les famílies acaben fent servir per escalfar-se aparells com estufes de llenya o butà o, a vegades, també opten per punxar la llum, amb el risc que això comporta.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram