El bloc que va patir l’incendi. Foto: Twitter (@ReinaSonia)

Dues persones van morir ahir a causa d’un incendi en un edifici del número 42 de l’avinguda de Xile, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Les víctimes són un home de 75 anys i la seva dona, de 64 anys.

El foc va començar després d’una explosió que es va produir a dos quarts de vuit del matí al pis on vivien les dues víctimes, el 4t 4a. Fins a l’edifici es van desplaçar 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, vuit del Servei d’Emergències Mèdiques i la Guàrdia Urbana. Tot i que en el moment de l’incendi hi havia una dotació dels Bombers a prop de l’avinguda Xile, no es va poder fer res per salvar la vida dels dos veïns, i també del seu gos, ja que l’explosió va ser molt forta i va calcinar el pis. Els Bombers van poder controlar el foc quan faltaven pocs minuts per un quart de deu del matí i la resta de veïns del bloc van poder tornar a casa seva al llarg del dia, ja que no hi va haver danys estructurals.

Diversos testimonis, que van haver de sortir del bloc molt de pressa, van explicar als mitjans que l’explosió havia estat molt forta i que de seguida es van començar a sentir crits. El president de la Generalitat, Quim Torra, es va desplaçar fins al lloc dels fets per parlar amb els veïns i els serveis d’emergència.