Fa uns dies, el passat dissabte 22 de febrer, es va fer al barri de la Maternitat i Sant Ramon la campanya Dissabte fem el barri a fons, una actuació municipal de neteja extraordinària i de caràcter integral. Aquest programa, en actiu des de fa un any, s’emmarca dins la segona fase del Pla de Millora de la Neteja Viària impulsat des de ‘Barcelona pel Medi Ambient’.

Es tracta d’una actuació que pretén millorar la qualitat del servei i la percepció de neteja dels barris i que també busca la implicació ciutadana. Cada setmana, les actuacions d’aquest programa es realitzen en quatre barris de la ciutat de manera simultània. El dissabte 22 de febrer va ser el torn de les zones de la Maternitat i Sant Ramon, en les quals, a més dels equips de neteja especials, també s’hi van fer millores a l’espai públic situat al voltant de les zones d’actuació d’aquest Pla gràcies a l’acord establert amb Hàbitat Urbà.

La neteja integral del programa Dissabte fem el barri a fons inclou equips de neteja mecànica, manteniment, neteja de zones verdes, zones infantils i de grafitis, entre altres. En aquestes operacions també hi participen equips de manteniment de l’enllumenat, les fonts, el mobiliari urbà, els espais verds i petites infraestructures.