L’Associació de Veïnes i Veïns de la Zona Universitària ha denunciat recentment que la celebració del festival Fes Pedralbes d’aquest estiu, que es va acabar el 16 d’agost, ha provocat “destrosses” al parc dels Jardins de Pedralbes.

Des de l’entitat veïnal lamenten que hi ha hagut “molt poc respecte per a la conservació de la flora i la fauna”, al mateix temps que asseguren que “els interessos lligats a la celebració del festival no estan alineats amb la preservació del medi ambient i d’un espai amb categoria d’historicoartístic”. Aquests veïns també consideren que “el format del festival en aquest parc és totalment inadequat pel que fa a les seves dimensions i característiques” i per això demanen “que es faci en un altre lloc”, ja que creuen que els Jardins de Pedralbes haurien de ser l’escenari de concerts de petit format i posen com a exemple el cicle ‘Música als Parcs’.

Sobre les destrosses a les quals fan referència, l’entitat veïnal parla, entre d’altres, “d’arbres malmesos, una destrucció completa de zones de plantes, talls i destrucció d’arbustos, deteriorament de la gespa i la contaminació del sol per vessaments de residus líquids”.