La plataforma Salvem el Patrimoni de Les Corts va intervenir al Consell Plenari del Districte de dimecres passat per reclamar la “paralització total” del projecte de construcció, per part de l’Arquebisbat, d’una residència d’avis a Can Capellanets.

La plataforma, que fa molt de temps que s’oposa al projecte, ha afegit ara un nou punt a la seva llista d’arguments per oposar-se a la construcció de la residència. Es tracta de tota la situació que s’ha viscut i s’està vivint a Catalunya amb les residències d’avis a causa de la pandèmia del coronavirus. Salvem el Patrimoni de Les Corts recorda que al conjunt del país hi ha hagut gairebé 40.000 casos de coronavirus entre les 64.000 persones que viuen en residències, més del 60% del total. “És obvi i manifest que després de les dramàtiques conseqüències que l’actual pandèmia ha provocat a les residències geriàtriques, amb aquestes xifres esfereïdores, el projecte de Can Capellanets s’ha de paralitzar fins que no es determinin les noves directrius i protocols que de ben segur hauran de regir en un futur les residències de Catalunya”, consideren des de la plataforma.

En aquesta línia, des de l’entitat veïnal creuen que a partir d’ara hi haurà nous criteris que condicionaran el disseny de les residències, com ara la seva capacitat, l’espai per cada resident i els espais verds. Al mateix temps, recorden que d’ençà que es va presentar el projecte ja van constatar “un excés de places en un espai excessivament reduït” i afegeixen que cal prioritzar el benestar de la gent gran perquè “el virus conviurà un llarg temps amb nosaltres”.