Colau creu que és indispensable que els lloguers se suspenguin o es rebaixin. Foto: ACN

L’alcaldessa Ada Colau ha reclamat avui als propietaris de pisos de Barcelona “una suspensió del pagament dels lloguers o rebaixes substantives” per tal de “garantir el dret a l’habitatge digne dels veïns i veïnes de la ciutat”. En una carta que també està firmada per la Fundació Barcelona Comerç i els sindicats UGT i CCOO, Colau ha remarcat que, per reduir les situacions de risc i el contagi del coronavirus, cal que “la ciutadania es pugui quedar al seu habitatge”.

A la missiva, els firmants demanen als col·legis d’agents de la propietat i administradors de finques i a la Cambra de la Propietat que s’adrecin als seus clients perquè adoptin aquesta mesura, ja que consideren que “facilitarà la recuperació econòmica i el retorn a la normalitat una vegada hagi finalitzat l’estat d’alarma”. Al llarg del document també es fa molta insistència en la importància de la suspensió o la rebaixa del lloguer per als locals comercials. “L’estat d’alarma ha provocat el tancament de molts establiments i una disminució important de vendes dels que encara estan oberts”, recorden Colau, Barcelona Comerç, CCOO i UGT.

D’altra banda, també s’exigeix la “suspensió immediata” de tots els lloguers que són propietat de Socimis (societats d’inversió) i de grans empreses perquè “poden fer front a l’impagament a través d’una reducció dels beneficis previstos”.