Colau vol que les persones més vulnerables no hagin de pagar el lloguer. Foto: Blanca Blay / ACN

L’alcaldessa Ada Colau ha acabat avui el seu confinament després que hagin passat 10 dies d’ençà que va estar en contacte amb un treballador de l’Ajuntament que va donar positiu per coronavirus. Això ha permès veure Colau en una roda de premsa que s’ha fet a primera hora de la tarda al costat del regidor de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i de la regidora de Salut, Gemma Tarafa.

Durant la roda de premsa, Colau ha afirmat que les principals prioritats del govern municipal de cara els pròxims dies són ajudar la sanitat pública i les residències públiques i privades, prioritzar els col·lectius més vulnerables en tot allò que té a veure amb els serveis essencials i seguir demanant a les administracions més mesures per combatre la crisi econòmica. Una de les peticions més destacades que ha fet Colau ha estat la de demanar la suspensió del “pagament de la quota de lloguer per a les famílies més vulnerables” i que es posi en marxa “una renda garantida” perquè la gent amb menys recursos tingui “les necessitats bàsiques cobertes”.

L’alcaldessa també ha anunciat que dimecres començarà a funcionar l’espai provisional del pavelló Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona, que tindrà 225 places. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat que serà principalment per a persones sense llar i que no es tractarà d’un hospital de campanya. Està previst que més endavant l’espai s’ampliï i es doblin les places.

D’altra banda, Colau també ha fet una crida perquè s’aturin totes les obres privades que estan en marxa a la ciutat tot i l’estat d’alarma. El consistori no té competències i per això l’alcaldessa s’ha adreçat al govern espanyol. Per últim, Batlle s’ha mostrat preocupat per l’augment d’excrements de gos i d’escombraries als carrers de la ciutat i ha fet una crida a la ciutadania perquè s’extremin les mesures d’higiene.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram