Colònia Castells

La reforma de la Colònia Castells encara no s’ha acabat. Foto: Línia Les Corts

La Colònia Castells continua sabent quins usos tindrà tot el que engloba el seu espai. Ara ha estat el torn de les nou casetes que queden al passatge de Piera. Així, segons va informar l’Ajuntament al consell plenari del 16 de maig, les casetes es restauraran i es convertiran en espais de memòria.

El consistori ho va explicar en resposta a un prec dels comuns que demanava un pla per a inaugurar l’espai abans de 2026. En aquest sentit, la resposta de l’executiu de Collboni va ser que les obres a les casetes començaran a finals del 2025 i els equipaments estaran llestos el 2026. I és que el consistori va explicar que per a començar les obres cal una modificació del Pla General Metropolità i que el pressupost del projecte és d’1,2 milions d’euros.

La reforma general de la Colònia Castells ha estat un tema de polèmica al districte, ja que algunes entitats no han estat d’acord amb totes les modificacions que s’han fet.

Així, la plataforma Salvem el Camp de la Creu-Colònia Castells ha demanat a l’Ajuntament que “aquest cop” escolti les “necessitats del barri” i que siguin “respectuosos amb el patrimoni”. La plataforma acaba reivindicant el cap de moltó del Camp de la Creu del carrer Montnegre 46, el que consideren “un dels pocs exemples més de patrimoni popular de les Corts que queda dret”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram