Scoles, en una imatge de quan feia poc que s’havia incorporat a l’associació de veïns. Foto cedida

Carlo Scoles és el secretari de l’Associació de Veïns i Veïnes del Camp Nou. Enginyer industrial de professió, té 81 anys i en fa 16 que està jubilat. Enguany aspira a ser nomenat Cortsenc d’Honor en reconeixement a les dues dècades que ha dedicat a l’associació i a diferents reivindicacions veïnals. “Que sigui un dels candidats vol dir que els meus veïns m’aprecien i això és una satisfacció”, afirma en declaracions a Línia Les Corts.

Scoles parla amb un to un punt escèptic sobre tot el que impliquen les lluites veïnals i com els governs les encaren. Posa d’exemple l’Espai Barça per dir que està una mica “decebut”. “Amb el pla participatiu ens van reunir un parell de vegades. Colorets a la pissarra però després l’Ajuntament decideix el que vol”, afirma. Un altre exemple és el de la residència Benavent. “És un escàndol que encara no estigui feta”, lamenta.

Una altra qüestió que li preocupa és el relleu generacional a l’associació de veïns. “Jo hi faig una feina molt sorda perquè m’ocupo dels temes administratius i cada cop ens demanen més burocràcia”, diu. Una feina sorda, però, que mereix un reconeixement i que la nominació al Cortsenc d’Honor 2020 confirma. Més enllà de si acaba obtenint o no el guardó, aquest cortsenc d’origen italià ja es dona per satisfet de formar part de la llista de candidats.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor segueix en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 31 de juliol.